Pomoć za porodicu Mujkanović iz Puharske

Nije svako djetinjstvo ni lijepo ni lahko, a trebalo bi da bude... Kamo sreće da je svako diejte bezbrižno.

Ovo je životna priča djevojčice Sarah Mujkanović  iz Puharske.

Sareh ima 11 godina i bolest ju je već ubila u pojam i ulila strah od novog sutra. Ima Kronovu bolest (tešku bolest crijeva) zbog čega joj je potreban poseban način ishrane, razni suplementi i svašta nešto. Bezglutenska hrana je jako skupa za naše uslove života i to joj njeni roditelji s velikim naporima priušte. Budući da je djevojčica školarac, to joj još više otežava školske dane . Ne može otići u pekaru i jednostavno kupiti kiflu, nego sve mora nositi od kuće. Pored toga pije i lijekove. Fond pokriva oređeni iznos cijene lijeka uz doplatu. Živi u jako teškim uslovima, a ovo dijete jednostavno mora imati adekvatne uslove da bi preživjelo. Što je najgore i otac je bolestan, pa nije u stanju da normalno radi puno radno vrijeme. Bori se, uradi gdje šta može kad ga neko pozove, malo zaradi i ne bori se za svoje zdravlje, već pokušava pomoći djetetu.

Federalno ministarstvo je imalo obzra prema ovoj porodici, te im je doniralo građevinski materijal za izgradnju gornjeg sprata kuće. Tim Humanog Brda 2010 je odlučio učestvovati u ovoj akciji i donirati porodici Mujkanović 200 eura za radove.

Članovi porodice Mujkanović su jako zahvalni na ovom humanom činu i sretni su što će Sarah konačno imati adekvatan smještaj.

Hvala svima koji pomažu bolesnicima i onima koji su trenutno u nevolji. Neko od njih će sigurno jednoga dana biti u mogućnosti da pomaže , pa će se sjetiti pomoći dobrih ljudi i pomoći nekome.

Treba dobro činiti da bi nam se dobro vraćalo.

Nema sretnijeg čovjeka od zdravog.

Nema većeg bogatstva od duhovnog.

Postanite član Humanog Brda 2010, pomozite nekome da bi i on u budućnosti mogao pomoći nekome.

 


 
 

mod racun